Betahаus, бетатурнир и 2 каси бира

Вчера (02.07.2013) най-накрая успях да спечеля нещо голямо. Може би най-голямата награда, която някога съм печелил – цяла каса бира. Този невероятен успех дойде, след като спечелих турнира по тенис на маса – бетатурнир – организиран от Betahaus.

Каса бира + 1 седмица в betahouse.
Каса бира + 1 седмица в betahaus. :)

Преди да ви разкажа за премеждията си по време на турнира, нека първо видим какво е Betahaus.

Betahaus

betahaus_logo_RGB_cs2

Betahaus е едно много интересно място в София, където всеки предприемач може да намери подслон за своята идея. Това е coworking space – отворен офис, който се споделя от интересни предприемачи, freelancer-и, различни специалисти и всякакви хора, които не са свързани с конкретен офис. Т.е. техният офис е споделеният офис на betahaus. Ето и какво е мотото на betahaus:много повече от един стандартен офис, всеки сам избира от какво има нужда на работното си място“. 

“Иначе казано: офис за хора, които не работят в офис. Намира се в светлата и просторна преустроена сграда на бивша телефонна централа в най-хубавата част на софийския квартал Лозенец. Предлага бюрa под наем, които вървят с: неформална среда, творческа атмосфера, мрежа от себеподобни, програма от културни и тематични събития и най-доброто кафе наоколо. Без обвързване – вие решавате колко често да идвате и докога да останете.”

Това е една доста интересна, иновативна и вече много популярна идея по света, която набира все по-голяма популярност и в България. Все повече предприемачи и различни ентусиасти намират своето място в подобни споделени офиси.

Тенис и джага

Тези мили хора от Betahaus решиха да организират турнир по тенис на маса и джага. Аз се включих в турнира по тенис на маса. След куп премеждия и странни стечения на обстоятелствата взех, че спечелих. Първо загубих на 1/4 финал от съоснователя на Betahaus Сашо Китов, който обаче ме пусна да продължа. Той се включи на мястото на една девойка, която не дойде, но и той участваше на джагата, а май нямаше право и на двете. И така в крайна сметка реши да направи този жест към мен и да ме остави да продължа. Сашо, много ти благодаря. Много беше мило. Поне 5 бири от касата да са за теб. И така стигнах до финала. Където обаче се оказа, че ще играя срещу един пич, който първо играеше много добре, но не това е най-интересното. През цялото време се чудех откъде ми е толкова познат, докато най-накрая разбрах, че това е Никола Стоянов от Революция Z. А как разбрах, че той? Докато го гледах как играе на полуфинала, реших да попитам организаторката от Betahaus – Елена Стоянова – “Това не е ли единият от пичовете от Революция Z?”. А тя ми отговори – “Да. Това е брат ми – Никола”. Е, не очаквах подобен отговор, но определено се получи забавно. :)

Tennis

Освен касата с бира спечелих и една безплатна седмица престой в betahaus + шампионска купа, направена в betahaus с 3D принтер от Print3D. Купата беше (в минало време, защото не можах да я намеря от един момент нататък) много яко направена. 3D принтирането е уникално интересна технология, с която горещо ви препоръчвам да се запознаете, ако все още не познавате – може да прочете повече тук.

Купата за шампионите - направена на 3D принтер от print3D.bg.
Купата за шампионите – направена на 3D принтер от print3D.bg.
Ето ги и победителите в Джага турнира и втората каса бира.
Ето ги победителите в Джага турнира – Валентин Йорданов и Александър Григоров и втората каса бира.

Турнирът определено беше много забавен, с много интересни хора и странни емоции. Специални благодарности на организаторите от Betahaus за тяхното гостоприемство. С нетърпение чакаме следващия турнир от поредицата.

И за финал – един поздрав с песента на Революция Z – Аз искам. Много яка песен. (И Джулия Бочева от групата беше на турнира.) :)

By Miroslav Miroslavov

Основател на 'платформата за управление на офиси' - Office R&D. Основна движеща сила на www.sofiavalley.com.

2 comments

  1. Бре бре, виж ти – що не казваш, да ида с 1 фр на джага турнира да вземем и там касата, пък после щяхме да пием заедно ;)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *