От тази седмица Sofia Valley вече е с нов дизайн. Винаги съм харесвал лекотата на доскорошния интерфейс на Sofia Valley. Потребителски интерфейс, достатъчно семпъл и простичък, в същото време наблягащ основно на текста. Това е, което ми харесваше. И то много. Но дойде време да отворим нова страница от живота на Долината. Да направим интерфейса малко по-жив. По-ангажиращ. По-интересен. По-модерен. По-професионален. По-така. :)

Нов дизайн

Обикновено промените на потребителския интерфейс на какъвто и да било софтуер не се приемат добре. Даже май никога не се приемат добре. Но след време потребителите разбират, че всъщност новият интерфейс е по-добър, по-удобен или поне по-красив. Най-често в първия момент промяната ни дразни, после започваме да свикваме, а даже след време може и да ни хареса. Кой знае. Но все пак най-често новият дизайн води към нещо по-добро. Разбира се, историята познава и много антипримери за резултата от “Нов дизайн“. Като особено дразнеща за мен беше промяната на TechCrunch.com. От един добре изглеждащ, препълнен от качествено съдържание сайт, се превърна в това, което е сега. Просто го отворете и вижте за какво става дума. Силно се надявам, че в момента не си мислите същото за Sofia Valley. Ако пък си го мислите, моля ви напишете го в коментарите, за да се поправим максимално бързо. :)

Ако не сте забелязали все още, ето така изглежда.

sv-design

Защо?

Красота. Привлекателност. Живот. Професионализъм. Това са основните причини за новия дизайн. Или поне така се успокоявам. Въпреки това Sofia Valley продължава да бъде блог за най-разнообразни теми, вълнуващи ИТ хората в Софийската долина. Теми като [ Технологии | Startups Кариера ] ще продължават да са в центъра на Долината. В интерес на истината, силно се надявам, че новият дизайн ще мотивира повече хора да пишат интересни статии и блог постове. Затова освен новия дизайн стартираме и нова рубрика, специално насочена към вас – бъдещите автори.

Напиши статия – Стани автор

Sofia Valley е блог, в който може да пише всеки. Единственото задължително условие, за да станеш автор на Sofia Valley, е да имаш желание. Просто ни изпрати e-mail на адрес info@sofiavalley.com с кратко описание на темата, по която искаш да пишеш и ние ще се свържем с теб.

Ето някои от най-популярните теми:

От другата страна

Между другото, смяната на темата беше много забавна работа. Доста е приятно да си закупиш продукт (тема) от трето лице (3rd Party vendor) и да имаш специализирана поддръжка за него. Аз съм свикнал да съм от страната, в която помагаш на програмистите да си свършат работа. Но този път бях от другата страна. Страната на тези, които просто искат да си свършат работата по-бързо. На нервните и досадните. На тези, които пишат по 6-7 въпроса във форума през weekend-а и чакат отговор нетърпеливо. Аз бях точно този тип. Но наистина е уникално усещане, когато ти отговорят след няма и час. Няма такова чувство. Направо си заслужава всеки лев.

Надявам се, ще оцените новия дизайн на Sofia Valley. И още повече се надявам, че вече имате голямо желание да напишете блог пост за това, което ви вълнува от долината. Не забравяйте също, че ако имате Startup, рубриката SV Startups е точно за вас.

Вашите препоръки са повече от добре дошли.