Как да постигнете професионален успех?

Бъдете като прилеп

Точно така. Ако искате да постигнете професионален успех, трябва да бъдете като прилеп.

Както прилепите се ориентират в тъмното, така и вие има шанс да оперирате изцяло на тъмно във вашата професионална среда. Въпросът е, ще предприемете ли нужните мерки, за да се научите да навигирате в професионалното ви обкръжение, за да постигнете целите си?

Прилепите притежават удивителна навигационна система, известна като ехолокация, която им позволява успешно да ловуват и бъдат активни през нощта. Принципът на ехолокацията е изключително прост – когато един звук се възпроизведе, той бива отразен от обектите по пътя му, което води до ехо и позволява на прилепите да определят обкръжението си.

Print

Всяко действие създава ехо

По същия начин, всичко, което вие правите има отзвук. Всяко действие, което предприемате в професионалната ви среда, всяка задача, която извършвате, създава някакъв вид ехо или обратна връзка от хората, които са ви видели в действие. В идеалния вариант всеки един от нас би искал да може да събере тази информация във възможно най-чистата й и автентична форма. Вие имате нужда от тази обратна връзка, за да се развивате професионално и за да знаете дали се справяте добре. Но преди всичко имате нужда от нея за да идентифицирате областите, върху които трябва да работите повече, за да станете по-добри.

22

Инструменти

Какви инструменти използвате лично, за да уловите всичката тази обратна връзка, която идва в следствие от вашите действия? Колко често лично предприемате инициативата да я съберете? Ако единствената информация, която събирате идва от формални инструменти и инициативи, които вашата организация (а не вие) контролира, мислите ли, че те биха били достатъчни, за да гарантират, че не оперирате на тъмно и ще постигнете професионален успех?

Без значение как дефинирате професионален успех за себе си и без значение какви са целите ви, вие трябва непрекъснато да развивате вашите умения, за да продължавате напред. Най-ефективният начин да постигнете това, е като бъдете инициативни и събирате обратна връзка за уменията си, използвайки я да се развивате.

Skillvey

Нашата цел в Skillvey е да помагаме на хората да постигат професионален успех чрез технологията ни. Skillvey Ви предлага инструментите за събиране на информация за уменията ви, която е автентична и има практическа стойност. Бъдете като прилеп и се научете да навигирате в тъмното. Запишете се за ранен достъп до Skillvey на www.skillvey.com.

 


Оригиналната статия беше публикувана първо на http://www.newventuresoftware.com/the-ultimate-key-to-professional-success/

By Hristo Georgiev

Founder & CEO http://www.newventuresoftware.com, http://www.skillvey.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *