StartUP Conference Next 2013

Есента е най-наситеният откъм предприемачески събития сезон. Миналият weekend (16-17.11.2013) се проведе едно от най-интересните като формат събития в Долината StartUp Weekend Sofiaхакатон за всички програмисти, дизайнери и бизнес ориентирани предприемачи, които искат да стартират своята идея със замах. (Очаквайте скоро поредица статии с впечатления от участници). Малко преди това се проведе и betabitch, събитието за предприемачи на Betahaus и какви ли още не малки и по-големи събития. Като цяло предприемаческата сцена в Долината става все по-пъстра и изпълнена с различни идеи, които да стимулират и развиват предприемаческата атмосфера в страната. (Респект към организаторите на събития, които успяват да намерят сили да правят нещо, въпреки “правителството” и тежката политическа и най-вече социална ситуация в страната.)

StartUP Conference Next 2013

Съвсем скоро, в края на месец Ноември (30.11 – 01.12.2013), ще се проведе и може би най-големият предприемачески форум в Долината – “StartUP Conference Next 2013“. Това е Събитието, което цели да събере на едно място всички предприемачи – настоящи и бъдещи (entrepreneurs wannabes – като мен :) ), студенти, инвеститори, мениджъри или просто хора с много идеи и най-вече страхотен ентусиазъм. Конференцията е двудневно събитие, чиято основна цел е да вдъхновява и да подпомага младите хора в процеса на стартиране на собствен бизнес. Освен интересните презентации, ще се организират многобройни практически семинари и панелни дискусии по стартиране на бизнес, маркетинг, бизнес и иновативни практики, развитие на стартъп общността в страната и др.

Next 2013

Лекторите

Лекторите и участниците са добре познати лица от предприемаческия свят в страната и чужбина. Сред тях са имена като – Shira Abel, Jordan Schiplf, Salim Virani, Mark Wesselink, Stavros Messinis, Kasper Pihl Tornøe, Любен Белов, Adel Zakout, Светлин Наков, Атанас Юруков, Боян Иванов, Томислав Петков, Дарин Маджаров и много други интересни хора. А и не чак толкова интересни, като например моята личност.

Дискусии и презентации

Формата на събитието е доста разчупен и включва освен лекции и презентации и доста панелни дискусии. Ще си говорим за:

 • Предприемаческата екосистема в Долината. Какво има, какво ѝ липсва и какво може да направим за да я подобрим;
 • Маркетинг за стартиращи компании;
 • Технологии – cloud and big data;
 • Мениджмънт на ИТ проекти;
 • Различни панелни дискусии с успели малки и големи предприемачи и инвеститори;
 • Стартиращи Университети;
 • И още куп други интересни теми;

За повече информация за Лекторите и Темите вижте сайта на конференцията – http://2013.startup.bg/.

България – Контра-Силициевата долина на Балканите

Миналогодишното събитие StartUP Conference 2012 протече под мотото “България – Силициевата долина на Балканите” – моята най-любима тема и основната насока на блога Sofia Valley. :)

Миналата година по това време бяхме доста далеч от този “блян”:

Но… Една година по-късно, не само, че не се доближихме до Силициевата долина, ами напротив. Обърнахме курса назад. Превърнахме се във всичко друго, но не и в това, което трябва. Минахме през:

И стигнахме до сегашното състояние – “България – Контра-Силициевата долина на Балканите“. “Долината на отчаяните”. Или може би “Долината на неосъществения ‘преход’? Всъщност, не съм напълно сигурен какво значи контра-силициева, но аз не разбирам какво означава и контрапротест, така че няма проблеми. (Може би анти-силициева, нещо като всичко друго, но не и силициева?)

Въпреки всичко, шапките са долу за организаторите на поредното страхотно стартъп събитие, което предстои. Има един единствен път към Силициевата долина и по-добър живот в България. Пътят се нарича Предприемачество. Повече предприемачи. Повече успели Българи. Успешен български бизнес. И още повече предприемачи. И още повече образовани и мотивирани българи. И още повече събития.

Елате на StartUP Conference Next 2013 (Facebook event), за да си говорим още по темата. А за читателите на SofiaValley, организаторите бяха така добри да предоставят купон с отстъпка. Възползвайте се сега, все пак количествата са ограничени. Следете Facebook страницата на Sofia Valley за повече информация.

By Miroslav Miroslavov

Основател на 'платформата за управление на офиси' - Office R&D. Основна движеща сила на www.sofiavalley.com.

4 comments

 1. Хайде, идвайте да се заяждаме дали ще сме долина или анти-долина…. да кажа аз и една #оставка

 2. Здравейте, как точно да се възползваме от “А за читателите на SofiaValley, организаторите бяха така добри да предоставят купон с отстъпка. “?
  Линкът води към epay.bg

  1. Здравей, билета за конференцията струва 70 лв, за читателите на SV e 50 лв и плащането – използвай този линк – моля копирай линка от поста ми – https://www.epay.bg/?PAGE=paylogin&MIN=8092367845&TOTAL=50.00&DESCR=Sofia%20Valley%20Ticket%20Next&URL_OK=https%3A%2F%2Fwww%2Eepay%2Ebg%2F%3Fp%3Dthanks&URL_CANCEL=https%3A%2F%2Fwww%2Eepay%2Ebg%2F%3Fp%3Dcancel

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *