Unplugged

PineersВ края на месец Октомври във Виена ще се проведе може би най-грандиозният и интересен предприемачески фестивал в цяла Европа – Pioneers Festival. Но заедно с наближаването на това огромно събитие, наближават и още по-интересните локални събития от поредицата Pioneers – Unplugged.  А това, което особено много касае нашата Софийска Долина, разбира се, е Pioneers Unplugged Sofia.

Сряда вечер на 11 септември от 18:30ч. в Betahaus, ще чуем за делата на водещи предприемачи, разработчици, мениджъри и други авантюристи. Разбира се, супер интересно е да видиш какво се случва на международната сцена на Pioneers Festival, но още по-интересно е да разбереш какво правят твоите сънародници на предприемаческата сцена. Как те успяват и се справят с международната конкуренция. Какви идеи имат. Как ги реализират.
Pioneers Unplugged Sofia

Лекторите

Тук, съвсем не безпристрастно, мога да заявя, че ако има предприемачи в България, от които трябва да почерпим опит, то това определено са двама от основателите на фирма Телерик Васил Терзиев и Светозар Георгиев. Малко хора в страната могат да се похвалят с техните успехи, опит и признание на международната сцена. Мисля, че няма нужда да ги представям особено много. Просто едва ли има някой в страната, който е в тези среди и не е чувал за тях. С нетърпение чакам да чуя тяхната презентация на Pioneers Unplugged Sofia. :)

Друг основен елемент от лекторския колектив е Райчо Райчев. Той е създател на програмата “Космически предизвикателства“, чиято цел е да въведе високотехнологично образование в страната. Със сигурност ще представи нещо много интересно от света на високите технологии.

За стартъп ентусиастите

Ако пък вие самите имате стартъп, трима от вас ще имат възможност да презентират (pitch-нат) идеята си.
betahaus_logo_RGB_cs2Всички желаещи трябва единствено да дойдат с подготвена презентация на USB и да заявят желанието си за участие на регистрацията като дадат визитката си. Минути преди панела за презентации ще бъдат изтеглени 3-мата късметлии пред публиката на случаен принцип. Най-добрата презентация пък ще бъде наградена с безплатен билет за фестивалa във Виена.

За повече информация следете Facebook страницата на събитието.

Ако пък някой иска да даде обратна връзка за най-невероятния блог в Долината (Sofia Valley, разбира се), може да ме намери тази сряда, 18:30 ч. в Betahaus на Pioneers Unplugged Sofia.  :)