SV Startups – Dragon Slayer

SVStartupsТози месец в рубрика “SV Startups” ще се запознаем с един български проект, който е насочен към Gaming индустрията. Казва се Dragon Slayer. Основатели на startupa-а са Васил Тодоров и Галя Циркалова. Нека видим какво ни сподели Васил за тяхната игра.

Dragon Slayer

Dragon Slayer e браузър базирана, action RPG игра. По своята същност прилича на Diablo + елементи на mmoRPG. Целта на играта е да е достъпна през браузър, във Facebook и разбира се, в бъдещите планове са и мобилна версия + приложение. Играта е бърза и лека, не изисква никакви допълнителни плъгини. Развитието е още в начална фаза, но желанието ни е динамичността и екшънът, било то и в браузъра, да надминат очакванията и ограниченията.

Dragon Slayer

Защо игра?

Още от малък обичам всякакви игри – както конзоли, така и компютърни. Когато започнах да се занимавам с програмиране, в мен се зароди идеята да направя собствена игра, която да е въплъщение на най-добрите (за мен) практики и жанрове. Все повече в часовете, колкото и малко да бяха те, които отделях да играя любимите си заглавия, започваше да ме обзема идеята, а именно да не губя времето си на вятъра, а да впрегна уменията си да създам собствено заглавие. И така няколко години по-късно успях да пусна първата версия (в доста демо вариант). Допълнително вдъхновение за моите начинания са хората, които вече са успели в този жанр, и то в България.

С какво е по-различна? Кое е иновативното?

Предлага смесица на action RPG жанра с mmoRPG елементи, като голям игрови свят и много quest-ове. Играта е уеб ориентирана, като за игра е нужен само браузър. Ядрото от функционалността е реализирано на PHP, като live комуникацията е посредством NodeJS. Използваните технологии позволяват на потребителя да играе с един и същ герой и едни и същи приятели от различни среди (засега уеб, а в бъдеще мобилни). Геймплеят представя вече споменатата смесица от елементи на различни жанрове. Целта ни е целият свят да е максимално олекотено и комплексно описан и това да позволява лесно добавяне на нови зони, quest-ове, предмети и други.

Екран от играта - инвентар.
Екран от играта – инвентар.

Как точно стартирахте?

Преди 2-3 години започнах с разработването на продукта, а по-късно се включи и Галя Циркалова. Все още сме във фазата на зараждане. Продуктът се разработва основно в свободното време. Участваме в различни стартъп фондове, но засега безуспешно. Опитахме и в indiegogo, но засега не се намират съмишленици. Затова засега си остават личнo инвестираните средства. Надяваме се в най-скоро време да пуснем части от функционалността, която би трябвало да носи приходи. Засега обаче сме основно заети с написване на функционалността, която да носи лично удовлетворение и забава.

Използвани технологии

Използват се уеб технологии като PHP, MySQL, Javascript, jQuery, NodeJS (NowJS), CSS, HTML. Все още не мислим да залагаме на HTML 5, тъй като не е напълно навлязъл, а нашата цел и идея е продуктът да е достъпен за всеки.
Клиенти: Текущо регистрирани са ~ 150 човека.

За контакти – потърсете ни на нашия website, twitter акаунт, facebook страницаприложението ни за facebook или на admin@dragon-slayer.net.

Основатели

Васил Тодоров

От София съм. Обичам да спортувам (футбол, тенис). Разбира се, страст са ми и pc игрите, като напоследък съм се насочил към това да развивам своята игра, отколкото да играя други. Завършил съм ТУ София (КСТ, бакалавър) и СУ София (Технологично предприемачество, магистър). В момента работя като Senior Web Developer и се вълнувам основно от уеб технологии. Може да се свържете с мен на този адрес.

Галя Циркалова

От провинцията съм – малък град до Пловдив, казва се Стамболийски, но от 6 години живея в София. Рядко спортувам, въпреки че много обичам да плувам. Обожавам кучетата и в момента обмислям как да си взема свое собствено. Завършила съм ТУ София (КСТ, бакалавър) и СУ София (Електронен бизнес и управление, магистър). Работя като Web developer. Вълнува ме всичко уеб. Свържете се с мен на gcirkalova@gmail.com.

Очаквайте още интересни български проекти в “SV Starutps“. 

By Miroslav Miroslavov

Основател на 'платформата за управление на офиси' - Office R&D. Основна движеща сила на www.sofiavalley.com.

3 comments

  1. Браво! В бг има много примери за големи успехи в гейминг индустрията (дори и в browser based) Дано това е поредния!

    Мога дам и пример с мой приятел и http://www.eldhelm.com – в момента популяризират тяхната card collecting game

  2. Много правописни грешки. Развалят впечатлението.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *