SVStartupsinfozone_216x216

Този месец в рубрика “SV Startups” ще се запознаем с още един много интересен български проект и неговите основатели. Проектът се казва INFOZONE и е основан от Емил Стоянов, Боян Петков, Стоян Ангелов и Емилиян Енев. Представянето ще е във вид на въпроси и отговори. Ще оставя Стоян Ангелов да ви разкаже повече за startup-а и неговите основатели.

Infozone.bg – Полезна информация и промоции наблизо

Infozone.bg е уеб услуга и мобилно приложение, които предоставят разнообразна информация чрез мобилно и локално търсене по различни критерии. Акцентът е върху бърз и лесен достъп до полезна информация за услуги и продукти в България – само с няколко натискания върху сензорен дисплей на мобилно устройство. С Infozone можете да разгледате най-близките ресторанти или магазини, да видите техните снимки, да се информирате за актуалните им предложения и промоции, както и да си вземете купон за отстъпка.

Защо тази идея?

Проектът е стартирал след анализ на пазара на мобилни приложения в региона и потенциала за предлагане на качествена услуга за мобилен маркетинг. Проблемите при изпълнението са справянето с технически предизвикателства, обучаване на бизнесите за ползата от подобни услуги, привличането на финансиране и интернационализацията на приложението.

INFOZONE съчетава в себе си няколко полезни функции и предимства за крайните потребители:

  • инструмент за навигация и намиране на обекти на карта
  • търсачка за различни видове промоции
  • мобилно приложение за информиране за нови и интересни предложения от бизнеси в близост
  • както и достъп до полезна информация навсякъде

Кое е иновативното?

Това е първата платформа в България, която може да се използва от бизнеса за управление на промоции и достигане до мобилните устройства на желаната аудитория чрез SELF SERVICE система, както и за реализиране на маркетинг в реално време чрез таргетиране на потенциални клиенти в близост.

За компанията

  • Фаза на развитие: Стартираща компания в етапа на валидация на проекта
  • Инвеститори: Bloody crazy bootstrapping
  • Как е стартирала: След изненадващо откритие за липса на подобна услуга и приложение на регионалните пазари
  • Основни насоки: Мобилни приложения за Андроид и iOS
  • Клиенти: Виваком

Контакти

Основатели – Емил Стоянов, Боян Петков, Стоян Ангелов и Емилиян Енев

Емилиян Енев има две бакалавърски, една магистърска степен и завършва докторантура. Работил е като ръководител на отдел за финансов контролинг на международна компания с над 300 служители и като изпълнителен директор на двустранна палата. Предприемач с интереси към мобилен маркетинг. Може да го намерите в tiwtter – https://twitter.com/EmoEnev или по email – enev@infozone.bg.

Стоян Ангелов е завършил Русенски Университет “Ангел Кънчев”. От 5 години живее в София и развива свои проекти в сферата на онлайн и офлайн продажбите. Сериен предприемач с много натрупан опит в това как трябва и как не трябва да се прави бизнес.

Може да прочете повече в интервюто на Стоян Ангелов за Infozone.bg пред entrepreneur.bg.